friteatern.se

Vi ses!

Agueli eller Abdalhadi

Ivan Aguéli - född i Sala. En udda elev i Ekebyskolan i Sala, men även på andra ställen varhelst fadern flyttade honom. En tvär och besvärlig människa som älskade katter. Han var son, älskare, konstnär, nykterist, kunde elva språk flytande, flyttade till Kairo, Paris, Barcelona. En teosof som konverterade till islam och blev invald i en sufiordern. Det vi ser vid första anblicken kan måhända inte alltid stämma. Vad vet vi om varandra egentligen? Vi låter de som kände Aguéli lufta sina intryck. Mamman Anna, äslarinnan Marie Huot, den egyptiske vännen, målarkompisen i Paris... Som du förstår blir berättelserna inte alls lika varandra.

Alla föreställningar spelas i Sala och några av dem kommer att ha syntolk. Det blir en vandringsföreställning inomhus och utomhus i närheten av Aguélimuséet, kulturkvarteret Täljstenen och Blå salen bredvid Sala stadsbibliotek. Gångväg cirka 100 m. x 2.

Tips: Riksteaterföreningar, pensionärsföreningar m.fl. kan boka bussresor så att deras medlemmar kan se föreställningen tillsammans.

Vi inväntar svar om stöd från Kulturens bildningsverksamhet, Sala kommun, Region Västmanland och Statens Kulturråd. I början av januari bör vi ha en rimlig chans att överblicka möjligheten att producera föreställningen.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)