friteatern.se

Vi ses!

Allt, eller i alla fall en del, mellan himmel och jord

Slumpen förde Mats, Sussi och Janne samman… (ja eller det att Friteatern bestämde sig för att kontakta Janne och Sussie för att göra en föreställning tillsammans och att de sa ja ganska omgående) … och likaså deras olika texter och musik om längtan, ensamhet, kärlek, misslyckanden och andra märkligt vardagliga funderingar. Det blir en föreställning som kanhända lockar till skratt och eftertanke. Hur har vi det tillsammans här på jorden, eller i alla fall med de vi har omkring oss på den lilla plätt där vi lever våra liv för det mesta, med grannarna, granarna, älvarna, blåbären, hjortronen, harren, rödingarna, älgarna, storlomen, ovänner och vänner och allt annat som är, skrattar, sjunger och skapar ögonblick att leva i, leva med och leva för.

Ur låten Ljudet av tystnad- Ääni hiljaisuus

Lugnet det ger mig en inre frid. Skidorna glider mot myr och lid. Jag åker till platser vid myr och älv. Jag är ej ensam bara själv. Det finns så mycket ljud i tystnaden.

Text/musk: Jan Johansson

Medverkande Mats Nolemo uppväxt i Mo, mellan Bollnäs och Söderhamn har varit drivande i Friteatern sedan 1973 och turnerat i byar i hela landet i över 25 år, mest i Norrlandslänen. Mats jobbar särskilt nära publiken både rent fysiskt och med texter som är lätt att känna igen sig i. Stora frågor i litet format helt enkelt. Jan Johansson och Susanne Rantatalo har under flera år arbetat med text och musik utifrån livet i Tornedalen. De använder därför följdriktigt både meänkieli, finska och svenska i sina texter. De spelar även i andra konstellationer som WAO (Wilho Akseli Ollikainen) och Jord.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)