friteatern.se

Vi ses!

Livets mening

- Livets mening - Om tankar och känslor som har krattat manegen eller tvärt om satt käppar i hjulet för vad det nu var vi ville… Musik och livsavgörande beslut i en till synes salig och hoppingivande röra, precis som livet självt.

Två grånade skådespelare åker ut på ännu en turné. De ska framföra en föreställning om livets mening, en skröna som utspelar sig i en karg utpost i Sverige. Men under föreställningens gång hinner verkligheten ikapp dem. Pjäsen sammanblandas med deras egna livsresor och med berättelsen om de fria grupper som uppstod under 70-talet, och om byaföreningar på platser långt från allfarsvägarna. Till slut lyckas de föra sin föreställning i hamn, men under vägen dit har en större berättelse öppnat sig, …om drömmar, längtan och kärlek till teatern och landsbygd. Ännu en turné, således. Kanske är det rentav den sista?

Friteaterns Mats Nolemo och Mary Stoor har tillbringat 40-45 år på svenska vägar, åkt så många mil att det räcker för ett antal varv runt jorden och besökt bygdegårdar och teaterlokaler i mer än 900 småbyar i skogs- och jordbrukslandskapet där de oftast drar fulla hus. Det är de två, som ser till att det blir en härlig till- och föreställning, tillsammans med er arrangörer - byaförening och/eller teaterförening.

Dramatikern Martin Lindberg har arbetat med Friteatern vid ett flertal tillfällen. Nu skriver han en pjäs om några av de människor som tillbringat sina yrkesliv på resande fot, mestadels på mindre och mer slingrande farleder än de som har markering för dikesren. Var det värt det?

Vi i Friteatern anpassar föreställningen till den spellokal som ni vill använda, i möjligaste mån. Vi har med ljus och annat som vi behöver, så allt löser sig. Affischer och flygblad får ni förtryckta med all er information på ca tre veckor på förhand. Är ni nya som arrangörer så besöker vi er om det är möjligt, så att vi kan språkas vid och planera det hela med gemensamma krafter. Ekonomin reder vi ut tillsammans.

Pris: Kommer att hamna på cirka 20 000 kr. för första föreställningen och ca 15000 kr. för de som väljer att ha en andra föreställning i samma lokal nästföljande dag. Vi återkommer till priset. Vi ser gärna att det blir två föreställningar där möjlighet ges så att totala publikantalet kan öka, men fördelat på två dagar, så att det blir färre personer i publiken per föreställning. Vi utvecklar på så vis ett närmare publiktilltal, som en del av publikutvecklingen - det som händer mellan aktörer och publik före, under och efter föreställningen.

Kontakt för infoblad, bokning m.m. Producent Eva Janstad 070 543 31 43 eller [javascript protected email address] Facebook: Friteatern på turné