friteatern.se

Vi ses!

Livets mening

- Livets mening - Om livet i en by, en karg utpost långt från allfarvägarna. Om levnadsavgörande beslut, om hur det blev som det blev och om det var värt det. Om Kurre som bor kvar i hemgården med skogen inpå knuten, om Gunnar som mest är ute och cyklar, om Rosemarie som idogt söker sig till händelsernas centrum och om Burre, Kurres syster, som alla vet allt om trots att hon varken synts eller hörts i byn på trettiofem år. En dag står hon i Kurres farstu....

Föreställningen gestaltar även två grånade skådespelare som åker ut på ännu en turné. De ska framföra en föreställning som heter Livets mening, men under föreställningens gång hinner verkligheten ikapp dem. Pjäsen sammanblandas med deras egna livsresor. Till slut lyckas de föra spelet i hamn, men under vägen dit har en större berättelse öppnat sig, …om drömmar, längtan och kärlek till teatern och landsbygd.

Friteaterns Mats Nolemo och Mary Stoor har tillbringat 40-45 år på svenska vägar, åkt så många mil att det räcker för ett antal varv runt jorden och besökt bygdegårdar och teaterlokaler i mer än 900 småbyar i skogs- och jordbrukslandskapet där de oftast drar fulla hus. Det är de två, som ser till att det blir en härlig till- och föreställning, tillsammans med er arrangörer - byaförening och/eller teaterförening. Ännu en turné, således.

Dramatikern Martin Lindberg har arbetat med Friteatern vid ett flertal tillfällen.

Vi i Friteatern anpassar föreställningen till den spellokal som ni vill använda, i möjligaste mån. Vi har med ljus och annat som vi behöver, så allt löser sig. Affischer och flygblad får ni förtryckta med all er information på ca tre veckor på förhand. Är ni nya som arrangörer så besöker vi er om det är möjligt, så att vi kan språkas vid och planera det hela med gemensamma krafter. Ekonomin reder vi ut tillsammans.

Pris: Kommer att hamna på cirka 20 000 kr. för första föreställningen och ca 15000 kr. för de som väljer att ha en andra föreställning i samma lokal nästföljande dag. Vi återkommer till priset. Vi ser gärna att det blir två föreställningar där möjlighet ges så att totala publikantalet kan öka, men fördelat på två dagar, så att det blir färre personer i publiken per föreställning. Vi utvecklar på så vis ett närmare publiktilltal, som en del av publikutvecklingen - det som händer mellan aktörer och publik före, under och efter föreställningen.

Kontakt för infoblad, bokning m.m. Producent Eva Janstad 070 543 31 43 eller [javascript protected email address] Facebook: Friteatern på turné Instagram @Friteatern