friteatern.se

Vi ses!

Livets mening

- Livets mening - Om livet i en by, en karg utpost långt från allfarvägarna. Om levnadsavgörande beslut, om hur det blev som det blev och om det var värt det. Om Kurre som bor kvar i hemgården med skogen inpå knuten, om Gunnar som mest är ute och cyklar, om Rosemarie som idogt söker sig till händelsernas centrum och om Burre, Kurres syster, som alla vet allt om trots att hon varken synts eller hörts i byn på trettiofem år. En dag står hon i Kurres kök. Hon har sina skäl till det....

Föreställningen gestaltar även två grånade skådespelare som åker ut på ännu en turné. De ska framföra en föreställning som heter Livets mening, men under föreställningens gång hinner verkligheten ikapp dem. Pjäsen sammanblandas med deras egna livsresor. Till slut lyckas de föra spelet i hamn, men under vägen dit har en större berättelse öppnat sig, …om drömmar, längtan och kärlek till teatern och landsbygd.

Friteaterns Mats Nolemo och Mary Stoor har tillbringat 40-45 år på svenska vägar, åkt så många mil att det räcker för ett antal varv runt jorden och besökt bygdegårdar och teaterlokaler i mer än 900 småbyar i skogs- och jordbrukslandskapet där de oftast drar fulla hus. Det är de två, som ser till att det blir en härlig till- och föreställning, tillsammans med er arrangörer - byaförening och/eller teaterförening. Ännu en turné, således.

Idén till föreställningen är Martin Lindbergs. Manus och regi: Martin Lindberg i bearbetning av Martha Vestin. I samråd med Mary Stoor och Mats Nolemo.

Vi i Friteatern anpassar föreställningen till den spellokal som ni vill använda, i möjligaste mån. Vi har med ljus och annat som vi behöver, så allt löser sig. Affischer och flygblad får ni förtryckta med all er information på ca tre veckor på förhand. Är ni nya som arrangörer så besöker vi er om det är möjligt, så att vi kan språkas vid och planera det hela med gemensamma krafter. Ekonomin reder vi ut tillsammans.

Pris: Vi hjälps åt att finna stöd för föreställningarna i din kommun och region. Det brukar lösa sig för ca 100 byaföreningar/teaterföreningar per år, så troligen även för din förening. 20 000 kr. totalt. Inget tillkommer.

Kurre bryter arm med sin syster Burre. Världens starkaste kvinna, enligt vad ryktena säger. Varför de bryter arm får du reda på när du ser föreställningen.

Burre uppvaktas av sin ungdoms kärlek Gunnar. Var det värt att lämna honom, då i ungdomen. Varför åkte Burre från byn egentligen?

Rosemarie och Kurre har olika syn på saken vad gäller deras ev. relation. Hur vill Rosemarie leva? Och hur vill Kurre ha det med sitt liv. Är det slumpen och tillfället som avgör i kombination med den för stunden inre stämningen?

Kontakt för infoblad, bokning m.m. Producent Eva Janstad 070 543 31 43 eller [javascript protected email address] Facebook: Friteatern på turné Instagram @Friteatern


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)