friteatern.se

Vi ses!

Mannen som blev ensam

Efter en novell av Fritiof Nilsson Piraten

Fritiof Nilsson Piraten är en av landets mest folkkära författare. I ”Historier från Färs” finns några av de mest omtalade och välskrivna noveller, som han satt på pränt. Med ett mustigt språk, personligheter och händelser som känns igen, är Piratens noveller aktuella i alla tider.

Varför Fritiof Nilsson Piraten? Texten på hans gravsten på Ravlunda kyrkogård var svindlade för mig som ung.

Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta upp allt till morgondagen.Dock bättrade han sig på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972.

Det lilla avskedet räcker långt för mig. Men han har också sagt ungefär följande; Det är bara sanningen som har rätt att vara fullständigt osannolik

Tack för det Herr Piraten. Mats Nolemo, Friteatern

Om - Mannen som blev ensam -

Fritiof Nilsson Piratens "Mannen som blev ensam", åskådliggjör sådant sätt att vara, som vi människor kan ha för oss, och som i en alldeles särskild slags anda ger skeva bilder om andra människor. Ja du vet, för igenkännelsen är stor.

Någon flyttar in i den öde stugan, i byn. Var kom denne någon ifrån? Iakttagelserna börjar...

Den ene såg ett, den andre ett annat, den tredje lade ihop och berättade för en fjärde som drog sina slutsatser och kolporterade dem. Detaljer från ena året sattes i samband med andra detaljer från det nästa, bara inslaget passade den mörka varpen. Efter några års studier av mannens vanor hade man flera goda hållpunkter för bedömande av hans sanna karaktär

Citat ur Piratens Mannen som blev ensam

Piraten själv, Vanteck, Silvius och de andra karaktärerna ackompanjeras av specialskriven akustisk musik. Mannen som blev ensam är en varm och musikalisk berättarteaterföreställning om mänskliga möten i olika skepnader. Friteaterns skådespelare och musiker Mats Nolemo, David Odlöw, Hampus Odlöw och Emma Lagerberg har dramatiserat texten och komponerat ny teatermusik. Regi av Mary Stoor. Målningen som ligger till grund för affischen är gjord av ÅC Danell.

Vi spelar med fördel på små spelplatser, mindre scener, där närheten mellan skådespelare och publik prioriteras.

Vi hjälps åt att finna stöd av olika art om det skulle behövas. Vi är vana vid att samverka och att finna nya samverkansparter.

Affischer och flygblad att dela ut i brevlådorna får ni förtryckta av oss.

Är ni helt nya som teaterarrangörer så vore det skoj om vi får besöka er på förhand, så kan vi prata ihop oss om hur både ni och vi vill ha det, med det ena och det andra, för en härlig teaterkväll.

Bokning pågår: Tel 070-543 31 43 till producenten Eva Janstad, p.friteatern(@)gmail.com


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)